Açıkhava'da propaganda

1950 yılında tamamlanıp hizmete girmiş olan Harbiye (Cemil Topuzlu) Açıkhava Tiyatrosu 61 yıldan beri ilk kez bakım görüyormuş, büyük şehrin büyük belediyesine göre.

Yaptıklarını halka duyurmak için köprüye, bacaya yazıyorla ya, oradan öğrendik bunu da, açıkhavada propaganda... Biliyorsunuz İstanbul içme suyu borularının da yüzde 98'i yenilendi diyordu geçenlerde de, öyle olsaydı hallaç pamuğu gibi atılırdı sokaklar, caddeler, ama ben görmedim. Demek ki ben yüzde ikisinde geziyorum şehrin.

Açıkhava Tiyatrosunun yenilenmesi yeni haber, daha iki hafta önce altından çok geçtim bu haberin, fakat altında kalacağımı sanmıyorum. 1947 yılında açılışı yapılan fakat 1950 yılında tam anlamıyla kullanıma geçen Açıkhava Tiyatrosu bu hesapla tam 61 yaşında. Belediyemiz de inşasından bu yana el sürülmediğini ve kendilerinin bu işe soyunduğunu propaganda malzemesi yapıyor. Peki gerçekten böyle mi?

Şunca ömrümde ben 3 defa yenileme ve geliştirme faaliyetleri içinde bulunulduğunu biliyorum, kendi gözlerimle gördüm, yaşadım. Bunlardan biri sahne üstünün örtülmesiydi, ikincisi minderimizle gittiğimiz mekanın oturma şartlarının iyileştirilmesi, son olarak da taş cephenin basınçlı kumla temizlenmesiydi hatırladığım. Turnikelerinin yapılması, büfesinin, tuvaletlerinin yenilenmesini saymıyorum, onlar benden olsun.

Şimdi hangi hesaba göre 61 yıldır ilk kez yenilenmiştir Açıkhava Tiyatrosu? Sanırım belediyemiz matematiksel hatalar yapıyor!

4 yorum:

  1. yürü be, arkandayız.

    YanıtlaSil
  2. 61 yıldır ılk defa tıyatroya gıtmıs olabılırler o yuzden bılmıyo olunabılır

    YanıtlaSil
  3. sağdan moloz, soldan demet akalın şarkıları yükselirken pek eğlenceli olmakta açıkhava'da bişiler izlemek..

    Seçenek çok olsun diye sanırım..

    YanıtlaSil
  4. o zaman yıkalım gitsin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.