Başımızın üstündeki kediler

Kedileri sevmemin bir başka nedeni daha. Bizim, yataklarında uyumamıza izin veriyorlar geceleri. Sabah olduğunda da bizi uyandırmak gibi zor bir görevi üstleniyorlar. Kanıtı linkte...

5 yorum:

  1. Amanın bir muhallebi kıvamındayım ki, sormayın gitsin! İnsan sıkılıyor, sıkılıyor, geriliyor, sonra artık daha fazla gerilemeyeceğini anlayınca kopup gevşiyor demek ki! Ya ondan ya da kedi gırlamasından... Son bilimsel araştırmalar ortaya çıkarmış ki, kedilerin genelde sevildiklerinde çıkardıkları "Gırr..." sesi, insanlara müthiş faydalı.
    Gevşetiyor, uyumaya faydası oluyor, üstelik yaraları, kırık kemikleri bile iyileştiriyor. Kedilerin gırlarken yaydıkları titreşim 25 ila 50 Hertz arasındaymış. Bu frekans da doktorların söylediğine göre kemik yoğunluğunu yüzde 20 artırıyor ve anti enflamatuvar etki gösteriyor. Yani romatizmanız mı var, bacağınız mı kırıldı, moraliniz mi bozuk, alın bir kedi, yanında uyuyun.

    Gülse Birsel'in bu haftaki yazısından alıntıdır.

    YanıtlaSil
  2. Gaaaaay gay gay. Nazarımızda Gülse Birsel zaten son dönemlerde ciddi puan kaybı içerisinde bu yazı da tuz biber olmuş.
    Zaten Türk basınının bu "doktorların söylediğine göre" konseptine şiddetli derecede arıza oluyorum. Yanii ne demek bu... Azını burnunu kırarım bunların. Birde Anneannemin bu tür şeyleri okuyup, "plastik kaplar kanser yapıyormuş", "kuş konma kalbe faydalıymış", "oğlum öğleden sonra 13:24'te 2 dakika amuda kalk hafızaya faydalıymış", "radyasyon insana zararlıymış" filan diye çıkmasınada kontak oluyorum ve anneanneme neye arıza yaptığımı bile anlatamamama da sinir oluyorum. Gece geç yattım uykum var sabahta Tübitak'ın güvenlik görevlilerinden birine dalıyordum.
    Neyee üf aslı motivasyonum kedilere hakaret etmekti. Bir kedi hakkındaki en iyi şey bağırsaklarından yapılan harp telidir! Uyurken odamda birşeylerin hareket etmesinden süper kıllanan, bu çerçevede eski kız arkadaşımı yataktan aşağı atmış olan veya sabaha karşı 03:17'de kalkıp üşenmeyip pencereyi camı da kapayım odadaki tüm sineklere savaş açan birisi olarak kedi gibi mobil bir varlıkla aynı yerde uyuyamam. O kedi öyle yatağa kafamın tepesine filan çıkmayı denerse de duvarda poster olur. Bu kedi hadisesinin bizim anlayamadığımız derin ve entellektüel bir boyutu filan YOK. Siz kedi sevenler topunuz mazoşistsiniz.
    Simbayı tenzi ederimo iç dünyasında bir köpek birde tüy dökücü krem filan kullansa çok süper olacak.
    Delirtmeyin beni!

    YanıtlaSil
  3. O kedi öyle yatağa kafamın tepesine filan çıkmayı denerse de duvarda poster olur.
    Bu konuda kristal kadar berrak olmak isterim. Kibarca kediyi itelemekten bahsetmiyorum kişisel alanıma giren kedinin canı acır ve ders vermek veya cezalandırmak anlamında da değil. Düpedüz KÖTÜLÜK İÇİN KÖTÜLÜK

    YanıtlaSil
  4. Ama radyasyon insana zararlıymış.

    YanıtlaSil
  5. Davuk benden uzun yaşıycan...O zaman 2. seçeneğe geçiyoruz:

    - Plastik kaplar da kanser yapıyormuş.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.