Batman bizimdir bizim kalacak!

DTP’li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ‘Batman’ filminin yönetmeni Christopher Nolan’a, Batman şehrinin adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dava açacak! ‘Batman’ adının Batman’a, isim hakkının da kendilerine ait olduğunu savunan Kalkan, konuyla ilgili hukukçuların çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı: "Üç yıl önce Yılmaz Güney Sinema Salonu’nu dünyada gişe rekoru kıran Batman filmiyle açmayı planlıyorduk. Fakat sinemanın adı Yılmaz Güney olduğundan usta oyuncunun filmiyle sinemamız açıldı. Dünyada bir tek Batman var. ABD’li film yapımcıları ilimizin adını bizden habersiz filmlerine yansıtmışlar. Batman’ın adını kullananlardan davacıyız. Bu davayı gerekirse de ABD’de de açacağız" dedi. Biz de kulaklarımıza ve okuduklarımıza inanamadık.

Sadece Christopher Nolan'a açma davayı başkan, Tim Burton'a, Detective Comics'e (DC), Bob Kane'e, Bill Finger'a da dava aç. Yarasaya 'bat', adama 'man' diyen bütün Anglosakson medeniyetlerine çek kılıcını, Harvey Dent bu mücadelende yanında olacaktır!

3 yorum:

  1. İskambil kağıtları da Joker'e dava açacakmış!

    YanıtlaSil
  2. Batman piyasaya mayıs 1939'da çıkmış.
    Google'ın söylediğine göre, "Elmedine yerlesim birimi 1926-27 yili ilkbaharinda bugünkü Batman Çayinin tasmasi nedeniyle haritadan silinmis ve Iluh köyü Besiri (Kobin) ilçesine baglanmistir. Batman isminin nereden geldigi hakkinda görüsler olmayip, bir görüse göre bugünkü Batman Çayinin adi 1950'li yillarin basinda Iluh köyüne verilmistir. "

    Bu çerçevede Batman vilayetinimizin temeli olan batman kasabasının adı ise 1950'li yıllarda batman olmuştur. Bu çerçevede DC Comics hukuki olarak Batman belediyesinden babalar gibi telif hakkı ister gibi geliyor bana. Prior art meselesi.

    Ayrıca din, dil, ırk, etnik köken, politik görüş gözetmeksizin, saygıdeğer belediye başkanı "Hüseyin Kalkan" ve benzeri tüm densizleri gece ansızın basıp ifal etmek için gizli bir örgüt kurmayı öneriyorum. Hatta Amerika'dan büyük şişman zenci bile ithal edebiliriz, tetikçi olarak.

    YanıtlaSil
  3. Dikkat et de Ergenekon'dan içeriye almasınlar seni.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.