Google'ın ayıbı ;)

Bu nasıl bir arama motorudur, ahlaksız tekliflerde bulunan? Masumane arayışımı yaparken "sharapova" sorgusuna ne teklif aldım çok bilmiş Google'dan dersiniz? Evet, bu aramam karşısında Google bana "sharapova frikik" dedi, ilgili arama olarak bunu dallandırdı bana. Demek milletin aklı fikri bu ki Google'da kendini bu konuda geliştirmiş, öğrenmiş. Bir gün insanların arama yaptığı kelimeler, kriterler, alanlar, cümleler her ne ise bu Google'a belirli bir insanlık profili oluşturacak ve düğmeye basan belki de o olacak (bkz. aşağıdaki blog), ne fantazi ama. Yanlış anlaşılmasın fantazi Google'la ilgili...

Şimdi demez misiniz "ne arıyordun Sharapova ile ilgili", varsayalım sordunuz cevaplayayım; İspanyol GQ dergisine verdiği pozlar tenis aşkımı kabarttı da seceresini araştırıyordum. Bu arada bizim GQ türevi dergilerimiz de umarım bir gün bu içerik kalitesini tutturur, gene mevzu Sharapova değil siz fesatsınız. Netekim (paşam böyle derdi) tenis kortlarının görüp göreceği nefis bir kariyer, kişilik, sporcu, güzel insan... Evet hastasıyız, arka çizgi (baseline) oyununa, güçlü, uzun boylu tenisçilerin tercih ettiği izlemesi zevkli oyun tarzına (sizin aklınız başka yerde galiba).

19 Nisan 1987, Nyagan (Rusya) doğumlu olan tenisçi şu sıra Florida'da ikamet etmekte. Jade Raymond için de söylemiştim, çiçek göndermeyi ihmal etmeyin. 1,88 m. boyunda, sağ elli, backhandlerini çift el kullanıyor ve yıllık kazancı 23 milyon Dolar'ın üstünde. Tenis dünyasının eski 1 numarası şimdi 6'ncılıkta ama kazandığı 3 Grand Slam, Winbledon, US Open ve bu yıl Avustralya Açık'da Ana Ivanovic'i yenerek aldığı birincilik ile spor kariyeri başarılarla dolu. Teniste uzun yıllar kalmasını, vatandaşı Kournikova gibi işi sadece modelliğe, sosyal etkinliklere dökmeden nice finallere adını yazdırmasını dilerim spor adına...



7 yorum:

  1. bağırsın yeter..

    desibeline gurban..

    YanıtlaSil
  2. sharapovayla ozyy'nin jpeglerr super bır uyum ıcınde olmus yarıldım...

    YanıtlaSil
  3. ozzy'den kaçmaz, yerini buldu o!

    YanıtlaSil
  4. ilik ilik maşallah!!!

    YanıtlaSil
  5. teknolojiden bihaber olmayın. o sharapova firikik dediğin özellik her "hit olmuş" arama kelimelerinde ortaya çıkıyor. google'a promosyon yazarsanız ilgili aramalarda bedava promosyon çıkıyor.
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=promosyon&btnG=Ara&meta=

    burdaki asıl sapkınlık ve terbiyesizlik kullanıcıdadır. O teknolojiyi yaratan google kullanıcıyı düşünüp en iyi sonucu sergilemek istemiştir, kullanıcılarda en çok aranan sharapova firikikse bunda karşısında duracağın google değildir.

    YanıtlaSil
  6. @colibasil
    Teknolojiden bihaber olduğumuz yok merak etmeyin. Sadece Google üzerinden kullanıcı profiline dokundurup, nükdeli bir yazı kaleme almak idi amaç. Zaten işi yapanın kullanıcı talepleri olduğu ve bunun sonucunda bilgisayarların insanlığı yok edecek karar alacağı gibi fantastik yaklaşım da yazıda yer alıyor. Böyle anlamayanlara yorumunuzun ışık tutacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. google sen her şeyin en iyisini bilirsin...
    google yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.