Yeni banner hayırlı olsun!

Bakınız konu satırı... Sayın John Doe tabii zamanı boş bulunca gruba oturmuş yeni bir banner yapmış. Bunu farketmezsek ve yorum yapmaz isek alınır bu çerçevede, eline sağlık. Velakin tabii ki biraz eleştirmeden geçemeyeceğim. Zaten laf söylemesem şaşırırdım!

1) Lost'tu izlemiyorum eksikliğini hissetmiyorum. Hanzo Foundation'a da karşıyım.
2) Bu güzide grubu bir araya getiren 2. Cihan Harbi teması, ve Airborne Rangers hadisesi tamamen yok olmuş. Kendimizi yeniden mi icat ediyoruz, bunu istiyor muyuz?

Ayrıca bu haftanın spekülatif tarih köşesinde; "Almanlar savaşı kazansaydı Gazze'de çocuklar ölür müydü?" sorununu soruyor. Sözlerime bayan Shirley Bassey'nin satırları ile son vermek istiyorum;
...
They say the next big thing is here,
That the revolution's near,
But to me it seems quite clear,
That it's all just a little bit of history repeating.
...
Addenda:
Tabii bu logonun şöyle bir teknik avantajı var, kolayca bir şablon haline getirip, Kadıköy'de bir kutu sprey boya yardımı ile duvarları kirletmekte kullanılabilir. Öbürü çok uzundu...

4 yorum:

  1. Bütün bunların yanında pek sayın keklik'imizin de rengi sararıp solmuştur. Kendisinin sağlığı yerindedir umarım.

    Yeni banner güzel olmuş. Ben yine de romantik yaklaşıp büyük emekle hazırlanan montaj fotoları tercih ederim.

    Yeni çalışmayı merakla beklemekteyim.

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca Lost'u seyretmeyen ve eksikliğini hissetmeyen birisi olarak Meta bu cümlesini çok sık dile getirmekte. Acaba eksiklik mi hissediyor da böyle bir savunma mekanizmasi mi geliştirdi diye sormadan edemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Blogumuzun farkedeni, etmeyeni, yazanı, yazmayanı, okuyanı, okumayanı hepsini seviyoruz! Diyerek başladıktan sonra, yemek saatinizi yoruma ayırdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum sayın MetaStable!

    Öncelikle http://gorevsenicagiriyor.
    blogspot.com/2008/12/world-at-war.html yazınızdaki, şu ifadenizi;
    "...Sayfanın başına bakın hepimizin üniforması Airborne, nereden çıktı bu kıro marine hadisesi? ..."
    Hatırlatmak isterim ;)

    Ve tahmininizden daha çok okuyucuya sahip müşterek blogumuzun karşılama sayfasında bizi "Amerikancı", militarist, PS manyağı vb. nitelemelerden uzaklaştıracak bir ifadenin bulunmasını okunurluğumuzu arttırmak, daha fazla paylaşıma vesile olmak adına uygun gördüğümü belirtmek isterim.

    Tabii ki bizi biz yapan, romantik, tarih sever, birliktelik duygumuzun pekiştirildiği, esprili eski "banner"ımızı tamamen ortadan kaldırmak niyetinde değilim! Şu an üzerinde çalıştığım ve yeni biçimi ile "footer" olarak siteye eklemeyi düşündüğüm görsel şu an sağ taraftaki menüde kızağa çekilmiş durumdadır.

    Ayrıca bütün bu işlerin "demokratik" yöntemlerle meşruiyet kazanması düşüncesinde olduğumu ifade etmek isterim!

    Teknik anlamda yaklaşımınızı da doğru buluyor, şablon veya çıkartma hazırlayarak sokak sanatına katkıda bulunabileceğimizi tasarlıyorum.

    Hanso Foundation yemine gelmenizi buradan tebessüm ederek izlediğimi, kazananın Almanlar olması halinde Almanca konuşuyor olacağımızı düşündüğümü, Shirley Bassey'e ve bu bağlamda Propeller Heads'e tamamen katıldığımı belirterek bitirmek isterim satırlarımı.

    Not: Yazınıza eklediğim parça umarım sizin için de uygundur.

    YanıtlaSil
  4. blogun girisindeki degişikligi ilk gördüğümde, john doe'nun bloga olan katkısızlık karşısındaki tepkisi diye düşündüm... haklımı haklıdır dedim hatta.

    neyse şablon ve sprey ikilemesi süper olur kanaatindeyim.. sokak sanatı işin keyifli kısımlarından biri.

    ayrıca bloga bakıp amerikancı, militarist yaftasını yapıştıranlar mı mevcuttur, kimlerdir?

    bir reyting korkumuz bulunmakta mıdır ki okunurluğu artırmak gibi bir düşünce içindeyiz?(ne alakası var cevabını hakedicek bir soru oldu ama:)

    okunurluğu artırmak adına kurumsal kimliği değiştirmek cesur bir karardır ve ceo'muz john doe böyle bir karar aldıysa iyi de yapmıştır.

    herneyse sonuçta aylarca göreve mazeretsiz gelmeyen, blog'a da okuyucu olmanın dışında pek de fazla katkısı olmayan biri olarak ne diyeceğimi de pek bilmiyorum açıkçası...

    ayrıca son olarak şunu da sormak isterim, sanal ortam iyi, güzel, hoş ama basılı medya işine ne zaman girecek bu gsc...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.