Benziyor mu? Yok canım!

Lara Croft, Underworld, görsellerinden biri

"Arzın Merkezine Seyahat" filminin posteri

Yakın dönemden bir bilgisayar oyunu ve bir film posteri, benziyor mu? Yorum sizin...

Ayrıca yepyeni NTVMSNBC sitesinde de bu, bu ve buradan (birinin yazı tipi, diğerinin rengi vs.) fazlasıyla esinlenildiğini, bir de resim veya video sekmesi açıldığında benzerliğin daha da su yüzüne çıktığını düşünüyorum ama henüz "beta" aşamasında olan sitenin hemen günahını almayayım ;)

"Gel üstüne bak hepsine" günlerini hatırlayanlarınız olacaktır, bu eklenti kurularak NTVMSNBC'nin haber menüsü işlevsel hale geliyor, açılan menüden haber konuları rahatlıkla (!) seçiliyordu. O zamanlardan sonra haber siteleri arasında hala mümkün olduğunca düzgün ve "temiz" kalması bile takdire şayandır... Ama web 2.0 görünüm, altyapı ve içeriğine kavuşturulma iddiası ile yola çıkmışken özgün tasarıma da sahip olunmalıydı diye düşünmeden edemiyor, böyle kurumsallıktan uzak, herhangi bir hazır şablon kullanılmış gibi haline "Gel üstüne bak hepsine"yi bile tercih edeceğimi söylemeden geçemiyorum.

Bahsi açılmışken; son günlerde seyredip beğendiğim bir filmin, bir medya takip şirketimizin reklam kampanyası ile olan benzerliğini de takdirinize bırakıyor, "takip" işinin titizlikle yapıldığını görmekten dolayı nasıl duygulandığımı bilmenizi istiyorum! Bu konuda hassasım.

"Stranger than Fiction" filminden iki sahne

Ajans Press reklam işi

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.