Efelere veda

Bir kez daha ispat olmuştur ki bu rakı denen meret şişede durduğu gibi durmuyor. Eskiden halim selim ve adam gibi içmesini bilen adamı, tazmanya canavarına çeviriyor ve tazmanya canavarının yarattığı mal, mülk vb. zararı her geçen gün daha da arttırıyor ve korkuyorum ki bir noktada bu zarar, altından kalkılabilecek boyutları aşacak.

Bu çerçevede masumların korunması açısından radikal tedbirlerin zamanı gelmiştir! Diyoruz ki; "Efelere veda!" ne varsa Efes'te var. Adamlar senelerdir önemli bir Türk ülküsüne hizmet ediyorlar, "Efeler öldü, yaşasın Efes!".

"You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
Frank Zappa

3 yorum:

  1. Efes'te de "Efe" var bir, Efeler ölmez iki, kırılan kalpler olmasın üç.

    YanıtlaSil
  2. rakı şişesinde balık olabiliriz ama bira şişesinde hiç bir şey olunmamıştır bugüne kadar.

    rakıyla dünyayı kurtaran adam olmak daha olasıdır. birayla saat başı tuvalette anca kendi kurtarabilirsin.

    rakı saydamdır içersin bünyeyi de saydamlaştırır. bira ise bulandırır.

    rakı şişesi masanın baş ucunda durur. adeta gecenin baş tacıdır ama bira şişesi kişiye özeldir. durduğu yer bile belli değildir.

    rakı ağır abidir. Efedir. içileceği yer bellidir. masadaki yeri, dolaptaki yeri, marketteki yeri ayrıdır. biranın ne yeri bellidir ne yurdu.

    rakı (kısmen) tek eşlidir. yanında ne yiyeceğin bellidir. bira her yola gelir.

    YanıtlaSil
  3. Rakı içtiğim şu kısa dönemde bu meretten başıma hayırlı birşey gelmedi. Önce ehliyetimi kaybettim sonra "dignity" mi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.