Ubuntu 9.04 dünya çocuklarına armağan olsun

Alternatif işletim sistemlerinin kralı, linux akımının masaüstündeki şampiyonu Ubuntu'nun 9.04 sürümü bugün çıktı. Söylenilebilecek iki şey var;

1) Çok hızlı, bilgisayar filmlerdeki gibi çalışıyor. Milyon iş yaparken bile çakılmıyor. Ve ve veee açılışı çok hızlı, grup menüsünden Ubuntu'yu seçtikten 23 saniye sonra login geliyor, şifreyi girdikten bir kaç saniye sonra desktop geliyor, 3-5 saniye sonra da sistem tam kapasite hazır oluyor.

2) ÇOK SIKICI, çünkü herşey çalışıyor. İnanılır gibi değil. Alet bluetooth'u bile tanıdı Palm'ıma bağlandı. HOTSYNC bile yaptı. Herşey çalışıyor hiç heyecanı kalmadı. Açıyorsunuz 25 saniyede işinizi yapıp kapatıyorsunuz. Hatta, ultra modern uzay çağı Microsoft klavyemin üzerindeki hesap makinesi butonunu bile tanıdı. Türkçe'de hislerimi açıklayabilen tek bir söz var; "ÇÜŞ!".

EKLEME:
SKYPE, Google earth ve Internet Explorer da linux altında çalışıyor. Bazı iddialar COD 4'ünde çalıştırılabildiğini söylüyor. Denemedik!

EKLEME 2:
Bu aslında bir süredir var ama Gnome'un ileri görsel öğelerini açınca, pencereleri tutup salladığınızda "wiggle" ediyor jöle gibi...

4 yorum:

  1. Demek ki ne imiş; çok şık birşey yapacaksın bu bir cep telefonu, işletim sistemi, sakız, gazoz vs. olabilir yıllar sonra millet tuşu unutmuşken ona klavyendeki hesap makinesi tuşunu tanıma fonksiyonu vereceksin, kullanıcısını sevindireceksin. Herşeyi baştan verirsen İskandinav ülkelerine döneriz, öyle güzellik, refah, rahat bizi bozar maazallah. iPhone'a laf eden taş olur!

    YanıtlaSil
  2. Ubuntu'ya Adanalı Şahika gibi "ÇÜŞ!" demek nasıl bir yorumdur yau, oldu mu şimdi?

    YanıtlaSil
  3. Arkadaş iyi hoş da, hiç bir ses ve görüntü kodekini tanımıyor. Nasıl olacak bu iş?

    YanıtlaSil
  4. Doğrudur default codec pek yoktur. VLC ve ilgili paketleri default yüklü değildir. Yüklemenizi tavsiye ederiz. Sorunlarınızı çözecektir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.