District 9


Daha önce kendisinden şuralarda bahsettiğim Neill Blomkamp; gene aynı postda izleyebileceğiniz Alive in Joburg adlı kısa metraj filmini, arkasına Peter Jackson'ı alarak bir uzun metraja District 9 olarak dönüştürmüş. Uzaylıların dünyada mahsur kaldığı konusuyla, yabancıyı, mülteciyi, farklı olanı çok uzaktan getirip çok yakındaki bir sorunu anlatan, Türkiye vizyon tarihi 9 Ekim olan filmin fragmanı aşağıda...

4 yorum:

  1. Seyredeniniz var mi bilmiyorum. Ama ben çok beğendim. Tabi bu "kesin gidin." diye tavsiye ettiğim anlamına gelmiyor.

    Filmin ilk 15 dakikası gerçekten rahatsız edici. Rahatsızlık benim için daha önce alışkın olmadığım bir tarz olmasından kaynaklanıyor. 15 dk sonra filme alıştıktan(en azından uzaylı vardır ama bizim düşündüğümüz ya da daha önce gördüğümüz gibi değil fikrine normal olarak baktıktan) sonra çok keyif aldım. Hele ki film bittikten 1-2 saat sonra ise düşündükçe filme bayıldığımı farkettim.

    Sevmeyen olabilir. Saygı duyarım. Bir ara konuşalım derim...

    YanıtlaSil
  2. ben daha türkiye ye gelmeden dayanamayıp seyrettim, o günden beri de paylaşacak adam arıyorum, gerçekten çok farklı bir film, direk absürd ortamlardaki uzaylılar ve seçkin - zeki uzaylılar yerine günlük hayatta yerken alışveriş yaparken kavga ederken karşılaşabileceğimiz uzaylılar işlenmesi ilginç olmuş epey. ben gerçekten çok ama çok beğendim barış la da paylaşmıştım bunu.

    YanıtlaSil
  3. İlk yarım saat 45 dakika hariç hayalkırıklığı benim için.. o saatten sonra bu güzel fikre ve yaklaşıma ihtiyaç duymayan, onu kullanmayan, değerlendirmeyen çok iyi bir bilgisayar oyunundan ileriye gidemiyor.

    Tarafımdan değişik bir seyirlik diye önerilir de ama yine büyük fırsat kaçmış gibi. ve kesinlikle en iyi bilimkurgulardan biri de olamaz benim için. Half life tadında ciuv ciuvların, kapışmaların ortasında heba olmuş nefis bir fikir..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.