Efsanevi Pop Şarkıcısı Michael Jackson hayatını kaybetti!

1979 yılında, "Dergi kapaklarında siyah sanatçılar olunca dergiler fazla satmıyor diyorlar bana hep, ama göreceksiniz, bir gün bunu diyen dergi yöneticileri bana diz çöküp yalvaracaklar bir röportaj için" diyen sanatçı, şöhret olduğundaki büyük kaprisinin tohumlarını atmıştı belkide.

1982 yılında Thriller albümüyle hayatında dönüm noktası oldu. Artık Michael Jackson dünya çapında efsaneleşme yolunda bir pop şarkıcısıydı.

Jackson ileriki yıllarda, ünlü bir dünya starı olarak, çok daha fazla ses getirecek sosyal sorumluluk ve insani yardım projelerini hayata geçirecekti. Bunlardan en önemlisi, USA For Africa kampanyası çerçevesinde, özellikle Doğu Afrika'da açlık sınırında ve yardıma muhtaç bir şekilde yaşayan insanlar için, Lionel Richie ile birlikte yazdığı "We Are the World" parçasıydı. Dünya çapında en çok satış rakamına sahip tekli olma özelliğini hala taşıyan şarkı, Stevie Wonder, Tina Turner, Diana Ross, Ray Charles, Cindy Lauper, Bob Dylan, Bruce Springsteen gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu 40'dan fazla popüler sanatçı tarafından seslendirildi. Bu başarının ardından, We Are The World'le Richie ve Jackson, Yılın Şarkısı dalında Grammy Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Heal the World Foundation adı altında bir fon kurdu. Fonun amacı, çocukların daha iyi ve eşit yaşam koşullarına sahip şekilde büyümesini, yaşadıkları topluma faydalı hale gelmesini sağlamaktı. Kuruluşun faaliyet merkezi Kaliforniya civarında, Santa Ynez'di ve yardıma muhtaç çocuklar, ünlü yıldızın Neverland çiftliğindeki oyun alanlarından yararlanıyordu. Jackson bu fon için 3.5 milyon kişiye 67 tane konser verdi. Konserlerin tüm gelirleri bu fona yatırıldı.



"Earth Song" ta "Paylaştığımız şu Dünya, uzayda gezen bir kaya parçası değildir. Yaşayan canlı bir varlıktır. Bizi korur ve korunmayı da hak eder" söyleminin arkasında duran Michael Jackson, bu sefer kendisiyle röportaj yapmak için diz çöken medyanın açtığı savaş ile alaşağı edilmeye çalışıldı. Mahvettiğimiz dünyadan görüntülerin yer aldığı klipte medya simsarlarının takıldığı nokta; çöplüğe döndürdüğümüz dünya görüntülerinden çok, etrafındaki çocuklarla ve beyaz giyimiyle Michael Jackson görüntüsüydü. Bu görüntüler gazetelerde "kendini mesih sanıyor" haberleriyle yer buldu. Medyanın ve zencileri istismar ettiğini söylediği dev müzik şirketlerinin savaşı, Michael Jackson'un çocuk istismarı davaları ile dozunu ve ciddiyetini arttırmıştı. Kaliforniya İşçi Dairesi, sigorta ödemelerini yapmadığı gerekçesiyle yardıma muhtaç çocukların yaşadığı Neverland çiftliğini kapattırdı.

"Hiçbir şey bulamadılar... Michael Jackson bunu yapmıştır diyebilmek için hiçbir şey ama hiçbir şey bulamadılar... Hiçbir şey. Bugün oldu bir şey bulamadılar, hala bir şey bulamadılar. Hiçbir şey, hiçbir şey, hiçbir şey!"
(1995 Diana Sawyer Röportajında 1993'teki dava sebebiyle evini altüst ederek arayanlara dair söylediği söz.)

"Şarkıları indirdikleri için insanları hapse atma fikrine karşı söyleyecek şey bulamıyorum. Unutulmamalıdır ki, müzik sektörünü sırtlayan hayranlardır." Michael Jackson - 21 Temmuz 2003

"İnsanlar beni tanıdıklarını düşünüyorlar ama bilmiyorlar. Gerçek değil. Ben gerçekten bu dünyada yalnız bir insanım. Bazen ağlarım çünkü yalnızlık acıtır. Acıtır. Dürüst olmak sanırım size söyleyebilirim o beni acıtır, üzer."

"Nasıl hatırlanmak isterdim?
Dünya'ya bir miktar ışık ve kaçış getiren birisi olarak."


2 yorum:

  1. gercek lestırdıngın kısıler oldu.

    YanıtlaSil
  2. sana kalbımı versem senı nasıl yasattığımı hıssedınce yasamı nı devam edebılır mıydın

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.