Facelift

Fark etmemiş olanlar için Sayın Con Do'ya blogun yeni "feys lifti" için tebriklerimizi yollamak isteriz. Aynı zamanda bir de bu kadar işin gücün arasında böyle tamamlanmış (tasarımın tamamlanmış olması anlamında) çalışmaları yapabilecek zaman yaratabilmesinden ötürü de bilhassa taktir ediyoruz.

Fakat tabii CHP'li olarak illa birşeyleri eleştirmek şart yoksa rahat uyuyamam valla;

  1. Genel görünüş işin kökü olan 101st Airborne'dan daha da uzaklaşıyor ne iş?
  2. Çarşı "Hanso Foundation" a karşı.
  3. Bir de sorması ayıp tekst alanını 100 piksel daha büyütsek daha iyi olmaz mı? Ya da medyaları solda başka bir kolonda tutsam ama herhalde o olmaz.
  4. NTV haber linkleri ne iş? Yani memleket medyasının dezenformasyon pompalamasına neden çanak tutuyoruz. Çomak soksak daha iyi olmaz mı?
  5. Yazdan mıdır nedir bilinmez. Renkler çok açıldı yav...

3 yorum:

  1. 1. Çekirdeğe çekilerek yaşatılan öz makyajlı bir görünüme tercih edilmiştir.
    2. Hanso Foundation işlerin arkasındaki hayali veya gerçek gizli kapaklı, büyük sermayeli, çıkar örgütlerini temsil ederek, onların üzerinden sır perdesini kaldırma ve gerçeği arama arzumuzu temsilen orada durur. Bu Umbrella Corp., Tyrell, OCP, Weyland-Yutani, Cyberdyn vs. olabilir.
    3. 100 piksel bile okuma alanını keyifsiz bir genişliğe yetecek boyuttur, yataya yatılmamış yazı blokları derli toplu bir ifade vermektedir.
    4. Haber linkleri deneme amaçlı, sağ sütunda turuncu bir leke oluşturmak ve blogda gezerken gözüne takılabilecek bir "dünya" haberine merak uyandırmak için orada konumlandırılmıştır. Bu arada durum bir çanak tutma değildir, bizim "çomak" alanımız bütün blogdur, eğer sokulacak çomağı orada görüyorsan meydan senindir.
    5. Evet, sebep yazdır. İkinci bir emre kadar kollar kıvrılacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık, John Doe. Gayet güzel olmuş. Şey dışında...Bence Keklik'in ne söylediğini Alpha Team olarak hepimiz biliyoruz. Konuşma balonu bu güzel çalışmanın bütünlüğünü bozmuş. Bana da renkler açılmış gibi gelmişti, güzel de olmuştu. Demek havalardanmış :))

    YanıtlaSil
  3. Bilakis mevcut 400 piksellik genişliği, 1920 x 1200 çözünürlükte bir satırı okumak için iki göz hareketi gerektiriyor fakat birinci harekette satırın %70 - %80 zaten okunuyor kalan son kelime için insanın gözünü hareket ettirmesi gerektiriyor bu da okuma hızında düşme ve verimsizliğe yok açıyor insan sıkılıyor. 100 piksellik genişleme bilakis benim adıma okunulabilirliği arttıracaktır.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.