Kıldan sebepler*


Bir diş fırçası için yazı yazacağım aklıma gelmemişti hiç, belki de bu sadece diş fırçasına yazılmış bir yazı değildir, göreceğiz... Birkaç haftadır eskiyen diş fırçamın yenisini almak için alışveriş yaptığım marketlerde reyonlara gözatıyordum, fakat bir türlü istediğim Oral B Cross Action'ı bulamamıştım. Biliyorsunuz diş fırçalarının hayat süresi 6 aydır, bu süre sonrasında deforme olan kıl yapısı ve bakteri kirlenmesi yüzünden değiştirilmelidirler. Kendimi Sheldon gibi hissetmiyor değilim, yoksa oturduğum bu yer esinti mi alıyor? Leonaaard!

"Neden Oral B'nin Cross Action'ı?", "al gitsin başka fırça" diyenleri duyar gibiyim. Olmaz, ben anlamsız desenler verilmiş, içi simli, şeffaf, kılları ayakkabı fırçası gibi olan, sap ergonomisi hafife alınmış bir modelle mutlu olamam. O, iki ayrı sertlikteki plastiğin muhteşem uyumuyla şekillendirilmiş sapı, elden kaymayan, dönmeyen, her bir kılı tek tek özenle yerine yerleştirilmiş olan ve kullanıp yerine bıraktığınızda size tam bir arınma hissi veren Oral B Cross Action olmalı. Ama olmadı, olamadı! Girip çıktığım onca markette bulamadım, üretimden kalkmış, soyu tükenmişti sanki. Ben o fırçalardan ikişer üçer alıp gelmiştim yurtdışından, öyle güzel ve ucuzdular ki almadan edemezdim. Evet, paranın para olduğu zamanlar çok değil 1 yıl önce, burada 6.50'ye satılan bu elzem sağlık ürünü yurtdışında sadece 2 Euro idi. Şoku çabuk atlatıp yeni bir arayışa girdim, istediğim kriterlerde ürün bulma umuduyla... Ve aralanan raflardan bir ışık haresi içinde yeni diş fırçam gözüktü, Oral B Pulsar (şimdi seyahat kılıfı ile). Diş eti stimulatörleri, iki parçalı başı ile titreşimli bir diş fırçası. Malzeme standartlarımdan tekrar bahsetmeye gerek duymuyorum, fakat titreşimi anlamsızca tıraş bıçağına birleştiren Gillette'ten sonra biraz temkinli yaklaşmadım değil. Hakkını yemeyeyim, o mikro titreşimlerin sakalı dikleştirerek daha rahat tıraş sağlayacağını savlayan çözümün titreşimi dışında kalitesine diyecek birşey yoktu. Başka fırça bulamayacağımı düşünerek Oral B Pulsar'a bir şans vermek istedim, evet diğerlerinden biraz pahalıydı ama buna değerdi.

Eve gelip kutusunu açtığım fırça kullanıma hazırdı, malzeme kalitesi, yalıtım çözümü, ergonomisi düğmeleri ve titreşim gücü beni hayal kırıklığına uğratmadı. Biraz tereddütle titreyen fırçayı ağzıma soktum, sanki titreşim uyuşma hissi yaratıyordu, temizliğimi tamamlayıp fırçamı elimden bıraktığımda ise Oral B bu işten de tam notunu almıştı.

*Sebebi olan insanlara...

3 yorum:

  1. Yazı güzel. Oral B den kaç para aldı acaba, diye bir soru getiriyorsa da akla. Ama reklam metni yazarı olarak düşünülürse 5 yıldız verilebilir. Yazıdaki Şeldın'ı çıkaramadım. Kimlerdendir? Herhalde Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın akrabası. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ise John Doe'nun Türkçesidir.Yeni kuşaklardaki yabancı takma ad ve genelde İngilizce kullanma (satır aralarına serpiştirme) özentisine babam çok kızıyor. Nasıl söylendiğini burada aktaramayacağım. Blog dakiler kızabilir. Bu durum yalnızca bu bloga özgü değil aslında. Her blog ve sitelerin iletişim bölümlerine (forum) aynı şey söz konusu. Herkes Heman, Batman, Captain America. Diline sahip çıkmayanların sonunun iyi olmayacağı söylenir. Yine babamı anmak zorundayım. "Gençken konuşma ve yazılarında gerekli gereksiz Arapça, Farsça sözcükler kullananlara kızardım. Onlar hiç olmazsa toplumun çoğunca anlaşılan sözcüklerdi ve yüzyılların alışkanlığı sonucuydu. Şimdi ise ..." diyor. Ne yapalım, -trend- bu.

    YanıtlaSil
  2. En az 1 senedir ben de pulsar kullanıyorum. 6 aydır da taşıma kabı veriyorlar. hatta "orta" tipinden özellikle diş etlerim o kadar memnun kaldı ki koşarak migros yapmış, taşıma kaplı 3 tane daha almıştım.

    tek sorunları pillerinin çabuk bitmesi. ama titreşmediklerinde bile neredeyse mükemmeller..

    kısaca güzel seçim..

    YanıtlaSil
  3. Valla ben de memnundum, mesuttum taa ki ikincisini alana kadar. Sarıyer Marketten aldım geldim 1 gün kullandım 2 gün kullandım 3 üncü gün durdu. Pili mi bitti diye baktım. Bitmedi. İçindeki pil yuvasını o kadar kötü yapmışlar ki açtın mı aynı şekilde kapanmıyor biliyorum ama daha üç gün içinde de açmadan neden bozulur ??? Şu anda titreşimsiz hayatıma devam ediyorum...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.