SJ410 ve Zen

Benim 1986 model Suzuki SJ-410'um, john.doe'nun deyişiyle "Alman Panzeri" (gürültüsünden ve kalas gibi olmasından) ;) en son radyatörünün de değişmesiyle artık yola çıkmaya hazır. Fotoğrafta gördüğünüz gibi iç kısmı tamamen dağıtıp; deri koltuk, ahşap yan kaplama ve telsiz eklemesi yapmıştım.

Bu arabanın motor kısmı o kadar "usta"nın elinden geçti ama hiç bir şey insana kendi uğraşıyla yaptığı kadar sağlam olmuyor ve verdiği tatmin duygusu paha biçilemez. Çünkü o tamiri iş olarak değil tutku ile yapıyorsunuz.

Seneye yapmayı planladığım 1 aylık Karadeniz yaylaları gezisinde beni yolda bırakmayacağına eminim!

SJ-410 çok para harcamadan kendinize bir canavar elde etmek için en ideal arazi aracı bence, 1986-1988 modellerini 3.000-4.000 TL'ye bulabilirsiniz. Küçük bir garajınız varsa bu araçların herşeyi cıvata seviyesine kadar sökülebiliyor. Tamamen iskelet haline getirip yavaş yavaş tekrar toplayabilirsiniz, bu toplama esnasında size en büyük yol arkadaşı ise aracın servis kitabı olacaktır.

450 sayfayı bulan bu kitap en ince detayına kadar size arabayı parçalatabilir!

6 yorum:

  1. Çıkılacaksa yola biran önce çıkılmalı
    görülecekse karadeniz görülmeli
    gidilecekse (K)übaya hemen gidilmeli
    yada denizin ve huzurun olduğu (herhangi) bir yere:)

    YanıtlaSil
  2. Başlık bana bu kitabı hatırlattı, ayrıca yazının ortalarına doğru yer alan gönderme ile reklam spotunun ne kadar önemli olduğu tekrar vurgulandı. Kullanım kılavuzunun iş gördüğü ise ortada... Aracın gizli kabiliyeti ise taş düşürme ve kum dökmeye yardımcı olması, eklem ağrılarını giderip, sert de olsa masaj yaparak rahatlatması, insan bozuk yol tecrübesi yaşamış ise tellak elinden çıkmışcasına iner bu panzerden.

    YanıtlaSil
  3. Dumb & Dumber (Salak ile Avanak) filminde bir sahne vardır. Harry Dunne (Jeff Daniels) bir arabanın ön koltuğunda oturmaktadır, ve o kadar fazla yukarı aşağıya sallanırki, izlenim bozuk kötü bir yolda arabanın gittiğidir. Sonra kamera dışardan çekim yapar araba bir jip tir, ve asfalt yolda gitmektedir. İşte bu sahne jip lerin konforunu nefis anlatır :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba;85 model sj410 sahibiyim,aracın servis kitabına bir türlü ulaşamadım.Yardım edersen çok sevinirim.
    gokselg@mynet.com

    YanıtlaSil
  5. 1985 Model degil ama ben asagidaki kitaptan faydalanabildim

    http://suzukiinfo.com/sierra/1990-1994_samurai_supplementary_service_manual.zip

    YanıtlaSil
  6. Vay be bu canavarı gördüm de bi tur atamadım...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.