Geçmiş olsun!

2 yorum:

  1. Yoğun geçen bir oyundan sonra internet kafeden sokağa ilk çıktığımızda kendimizi savunmasız hissettiğimiz ve binaların dibinden yürüme ihtiyacı duyduğumuz anlar acaba bu hastalığın (gerçi hastalık demek bana doğru gelmese de videoda öyle geçiyor)ilk belirtileri olabilir mi? Peki, erken teşhis işe yarar mı hocam? :)

    YanıtlaSil
  2. Bina, duvar dibinden yol almak teması kaybetmemek ve işaretlerle haberleşmek esastır. Bu bulunduğunuz mahelleye göre değişiklik gösterebilir; 60-70 yıllık binaların çıkmalarından moloz, benzer yaştaki kimi binaların cumbasından vita tenekesi içinde sardunya düşebilir, kapı ağızlarında toplu çekirdek tüketimi size engel olabileceği gibi çekirdek kabukları da ses çıkartacağından yolunuzu değiştirme sebebi olabilir, tabii kimi kapı ağızlarında bazı maksatlarla (!) alıkonulmanız ve içeriye davetiniz de mümkündür veya buralarda bazı pazarlıklar yolunuzu kesebilir. Dikkatinizi dağıtacak, rotanızdan saptıracak bu türlü engellere hazırlıklı olmanız tavsiye edilir. Modern yapı gruplarının bulunduğu bölgeler cam-çelik karışımından oluştuğundan istenmeyen yansımalara sebep verebilir. Bu bölgelerde ışık ve binaların konumları iyi değerlendirilmelidir.

    Videoda da görüldüğü üzere kapı, kaldırım vb. ilkel engellere takılmamak yürüyüş veya koşu yönünüzde benzeri unsurlara göre manevra yapmanız ile kolaylıkla aşılacaktır. Engele siper alma düşüncesi ile yaklaşmıyorsanız hamlenizi önceden yapmalı (zıplama, yana kayma vb.), yolunuza zaman kaybetmeden devam etmelisiniz.

    Hastalık belirtileri arasında kullandığınız elin anlamsız salınımı önde gelir, kendinizi olmadık yerlerden atlar, koşar, kaçar hissetmeniz ikinci faza geçildiğinin işaretidir. Bu olgular bünye ve yetiştirilme şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Kitap okumak, bulmaca çözmek hatta altyazısı ile film seyretmek beyninizi bu durumlara karşı koruyacaktır. Kendinizi toplumdan uzaklaştırmak yerine sosyal ortamlara girerek, benzer arazlar ile karşılaşanlarla bir araya gelerek sorunlarınız üstesinden daha kolay gelebilirsiniz.

    Kafeden biskrem alarak çıkmak ilgi odağınızda ani değişiklik yaratacak ve size kan şekerinizi yükseltip, enerji vererek destek olacaktır. Fazla tüketimi uyku haline girmenize ve kolay bir av olmanıza sebep olacağından tüketimi kontrollü yapılmalıdır.

    "Kafeden biskrem alıp çıkmak" ve "motorize araç ile yuvaya dönerken iletişim" konuları başka bir oturumda ele alınacaktır.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.