Sporun güzelliği


UEFA Kadınlar Futbol Şampiyonası bütün güzelliği ile Finlandiya'da sürerken Finlandiya, Almanya ve İsveç'in gruplarında liderlikleri devam ediyor gün itibariyle. Güzellik; çünkü spor, takım ruhu, birliktelik, coşku, heyecan, kardeşlik, paylaşma güzel şeylerdir. Bu duruma oyuncuların neşesi, hevesi, renkli kimlikleri, ojeli tırnakları, sürmeli gözleri, kadın futbolundaki gözle görülür ilerleme ve Eurosport ekranlarından Dağhan Irak tarafından aktarılan keyifli yayın da eklenince değmeyin keyfine... Havadan, yerini bulmayan, yüksek toplarla, zayıf şutlarla, bol pas hatasıyla, kırılacakmış gibi oynanan bir oyundan sonra kadın futbolunun şu an geldiği nokta kıyaslanamaz!

Sevinçler görülmeye değer

Dağhan Irak'ı ise esprili anlatımı ile tanırsınız. Haftanın kurtarışlarının derlendiği bir programda "bu gole erişim mahkeme tarafından engellenmiştir, zaten engellenmeyen bir o kaldı!" diyerek tavrını da sergileyen bu genç adam olaylara, durumlara getirdiği "akıl dolu" yorumlarla sevgimi kazanmıştır ki kadınlar futbol şampiyonasında oynanan İzlanda-Fransa maçındaki bir ifadesi sinema bilgisini de ortaya koyar. Oyuncular için talihsiz iki çarpışma iki dakika içinde yaşanmış ve Fransız takımından iki oyuncu kaşı açılarak oyundan alınmak zorunda kalmıştır. Dağhan, "saha iki dakika içinde Dario Argento filmlerine döndü" diyerek o an oyuncular için üzülen bizleri kahkahalara boğmuş, o bu yorumlarına maç boyunca devam etmiştir. Onun anlatımıyla izlemeyi hiç düşünmediğiniz bir spor karşılaşmasını izler bulabilirsiniz kendinizi, aman dikkat!

2 Fransızı oyundan eden "sert" İzlandalılar

Almanların; umut vadeden, sempatik takımları tüm kupalardan elemesine "sen en güzel duyguların katilisin" diyecek bir spor "fanatiği", kendisinden "teki(l)r şahıs" diye bahseden bir hayvan sever, son dönem vejeteryan Dağhan Irak'ı kişisel sitesinden ve Piknikte Dömivole blogundan takip edebilirsiniz. Kadınlar futbol şampiyonası finallerini de kaçırmamanızı tavsiye ederim. Unutulmayacak bir atletizm şampiyonasının üstüne spor dolu günler...

15 numaranın saçı hiç bozulmadı

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.