Jake ve Peck

Hatırlar mısınız? 1930'lar, Pasifik'te bir ada, bir uçak pilotu ve onun deniz uçağı, tek gözlü köpeği, bir bar, yanardağ, maymunlar, Almanlar, Japonlar, yerliler, şelaleler, egzotik mekanlar, güzel kızlar, yumruk yumruğa kavgalar, fötr şapkalar...

Jeneriğinde, bir asaya yaslanarak otururken parmağıyla ileriyi işaret eden bir maymunun pek tekin olmayan altından heykelini görürüz, kahramanlarımız sıralanır sonrasında... Hayli İndiana Jones, biraz Kaptan Bernard, Mr. No, az Kazablanka; aslında işin gerisinde tam bir çizgi-roman kültürü yatar. Karakterleri ve ambiyansı ile mistik romantik bir döneme konumlanmış masalı anlatır Tales of the Gold Monkey.

Herkes alaşımını roketlerinde kullanmak için altın heykelin peşindedir, sıcak küvetinde bir Japon prensesi, gıcır gıcır botlarının içinde Alman subayları, rahip kılığında bir Nazi ve şarkıcı rolü yapan bir Amerikan ajanı... Pilotumuz Jake, opal taklit gözünü pokerde kaybettiği için göz bandı takan köpeği Jack (Peck diye bilirdik biz), uçağı Grumman Goose ile Güney Pasifik'de (hayali ada) Bora Gora'da taşımacılık yaparken çevresinde gelişen olayların içine çekilir...

İndiana Jones'un (1981) hemen ardından vizyona girerek (1982) filmin yarattığı başarı ile büyük ilgi toplamış olan dizi TRT'de Serüven Peşinde adıyla gösterilmiş, olayları hayal meyal hatırlasam da dönemin en sevdiğim dizilerinden olmayı bilmiş, atmosfer ve karakterleri ile hafızamda iz bırakmıştır.

Jake ve Peck'imiz

2 yorum:

  1. G-21'ler klasik oldu. Ama uygun fiyata temiz, deri koltuklu, sigara içilmemiş HU-16B var. 350 bin dolara. Ağaoğlu alma deniz uçağı kampanyası al çerçevesinde.
    http://www.controller.com/listingsdetail/aircraft-for-sale/GRUMMAN-HU-16B/1955-GRUMMAN-HU-16B/1145822.htm?

    YanıtlaSil
  2. Koltuklarında Billabong logosu olan bir Grumman...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.