Doctor Civanım

46 numara bir kez daha dünya şampiyonu.

Sporda bir çok başarı öyküsü var, biz fanilerde yalanıp sulanıp farklı branşlardan bir çok birinci ya da efsaneyi çok seviyor, hatırlıyor ve saygı duyuyoruz. Valentino Rossi'yi sevme nedeni ise sadece en büyük olması değil. Mika Hakkinen'i pek de sevmedik mesela.

2009 yarış sezonun bitmesine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan edip en fazla Moto GP kazanan olması ya da bugün itibarı ile şampiyonada en çok şampanya patlatmış ademoğlu olması sadece detaylardan ibaret gibi.

Motorsiklet kullanan, jiroskopik etki altında her haltı uygulayan, viraj dönen, gaza basan, fren yapan biri olarak, Rossi insanının hayatta hiç de sevmediğim tarzdaki 2 teker üzerinde yaptıklarını anlamak pek mümkün değil.

Zaten bir şekilde kanallar arasında gezinirken gözünüz takılmış, Valentino Rossi'yi bir kere bile motor üzerinde viraj alırken seyretmişseniz Doktor'un neler yapabildiğini muhtemelen biliyorsunuz demektir.

Tarih yazıyor olmak deli ve çocuksanız çok önemli değil. Rossi her kazandığı yarışın, kırdığı her rekorun ardından sadece eğleniyor gibi. Pek de umursamıyor yaptıklarını sanki. Küçük abdestini tutamayıp kenara çeken, portatif tuvalete girip işini hallettikten sonra yarışa geri dönen bir şahsiyet kendisi.

Arkadaşın resmi internet sitesine girişteki intro bile doktorun nüvesini ispatlıyor gibi.

O umursamıyor ama motorsiklet üzerinde pilotajın ne demek olduğunu dünyaya ve rakiplerine gösteren de kendisi. Hiç de 1. sınıf olmayan motoru ile (Yamaha), hele ki muhteşem Ducati'lere karşı her düzlükte, istisnasız her düzlükte geçilip ya da yakalanıp, her viraj giriş ya da çıkışında "diğerlerini" arka tekerinde bırakması tesadüf değil.

Doktor'un başarısının en büyük sebebi "geç frenaj". Herkesten hızlı ve geç viraja girip, herkesten önce gaz açtığını ve viraj çıkışında fırlayıp gittiğini tüm dünya ve rakipleri biliyor ama henüz bu seviyelerdeki pilotlarda bile bu tekniği tekrarlayabilen yok. Bırakın tekrarı, nasıl yaptığını anlayan da yok. Rakiplere saygısızlık değil amaç, ama büyük laf edip Rossi aslında makineleri geçiyor demek de yanlış olmaz.

Mesela buradan İspanya GP'si final turunu seyredip 46 numaranın yıllardır neyi ve nasıl yaptığını görebilirsiniz.

Seviyoruz bu deli doktorunu.

Not: Kendisinin Megan Fox ile beraber olduğuna dair haberler fos çıkmış.

2 yorum:

  1. Hülyalı doktor resimlerine bakar Megan Fox'un...

    YanıtlaSil
  2. Doktor'u antipatik bulduğumu, onu görür görmez kanal değiştirdiğimi de bu noktada söylemek isterim. Pilotajına diyeceğim yok o zaten süpürdüğü Grand Prix'lerden belli. Ona nazaran Felipe Massa'yı izlemeyi bile tercih ederim ;)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.