Kapak kızı #7

Bundan 15 sene evvel 3B (3 boyutlu, sizin 3D dediğinizden) ekran kartım olduğundan yeniden canlanan 3. boyut hareketine temcit pilavı gözüyle baktığımı dile getirmeliyim. Yeni bir icatmış gibi dört bir koldan geliştirilen ürünler ve oluşturulmaya çalışılan "yeni" pazar aslında döneminde tutmayan, donanımı olsa da üzerinde çalışacak uygulama açığından rafa kaldırılan bir teknolojinin reenkarne durumudur. Hal böyle olunca DVD çalarının yerine BlueRay çalar alan "bilge" de bu yeni ürünlerin yolunu gözler, durur...

Konuyu bu kadar dağıttıktan sonra hızlı bir toparlama ile özüne dönelim işin; Jacques Dequeker'in (Helvetica güzeli sitesine hayran olmamak olası değil), Isabeli Fontana fotoğrafları stereoskopik görüntüleme teknolojisi ile Vouge* Meksika Nisan sayısında yayınlanan aşağıdaki fotoğrafları sunuyor.


Hali hazırda bu tür anaglif resimleri görebileceğiniz kırmızı-mavi camlı gözlüğünüz yok ise yeni dalga 3B ürünlerden bahsetmeyin bile kimseye veya gidip o ürünleri alın piyasaya çıktıklarında, sessizce.


*Vouge [vöög]; hasatın en iyisinin toplandığı yerdir malumunuz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.