Pioneer One

Josh Bernhard ve Bracey Smith isimli iki New Yorklu'nun toplumdan ve ekiplerinden (beleş aktörler) aldıkları feyz ve destekle prodüksiyonuna başladıkları bir dizi. İçerisinde iyi bir dizide gerekli olan anahtar kelimeleri içeriyor, "ulusal güvenlik", "Sovyet", "uzay kapsülü" vb.... Pilot bölümü 16 Haziranda P2P kanallarıyla dağıtılmaya başlamış ve 19 Haziran'da 21 bin seed'e ulaşmış. Seyrettiğinizde karşılaşacağınız ise biraz amatör olmakla birlikte, reklamlar arasındaki süreyi doldurmak için yapılan pop medya dizilerine göre daha düzgün bir hikaye anlatımı ve 6.000 Amerikan Doları ile yapılabilecekler konusunda yeni bir ufuk.

Pioneer One, bittorrent ve başka P2P protokolleri ile dağıtılmakta, fakat indirseniz yapımcılar, en iyi film Oskar'ını kazanan filmlerin yapımcıları gibi sizi dava etmiyorlar, hatta küçük bile olsa hiç bir suç işlemiş olmuyorsunuz (Where is the fun in that?). Çünkü eser Creative Commons lisansı ile yayınlamış ve herkes istediği gibi yayınlayıp dağıtabiliyor. Ayrıca yeri gelmişken bu ve benzeri alternatif lisanslama yöntemlerinin, eleştirmenlerin aksine gittikçe popülerlik kazandığını ve aralarında Stephen King, Radiohead'in ve Nine Inch Nails'inde bulunduğu pek çok meşhur sanatçının da bu gibi alternatif fikir ve sanat eserleri dağıtım yaklaşımışları ile denemeler yaptıklarını hatırlatmak isterim.

Her yeni bölümü torrentledikten sonra, bilgisayarınız veya HDTVnizin başına geçip Montana'nın yarısına radyasyon saçan k****not çocuğunun hikayesini afiyetle izlerken ayrıca medya tarihinin yazılmasına da katkıda bulunabilirsiniz.

Sadece 5 Dolarlık bir bağışla, bu hikayenin anlatılmaya devam edilmesini destekleyebilir ve "Sarah Connor Chronicles", "Firefly", "FlashForward" ve bunlar gibi pek çok güzide projeyi diri diri mezara sokan, küresel ısınmaya yol açan, ozon tabakasını delen, kutuplarda buzulları eriten, açık denizlerde balinaları öldüren, Amazon ormanlarını yok eden, petrol için kardeşi kardeşe katlettiren, Gazze'de çocukları yakan, elektrikli arabayı öldüren, demokratik seçimlere fesat karıştıran, You Tube'u yasaklayan, kanlı elmas taciri, Tarkan'ın menejeri, bütün kötülüklerin hem anası hem babası, sürekli kendini tekrarlayan ve yaratıcılığı baltalayan kapitalist medyanın tabutuna bir çivide siz çakabilirsiniz...

Özetle:
1 - İndir
2 - Seyret

Daha çok gönder daha çok kazan.

2 yorum:

  1. - Don't tell me its extraterrestrial.
    - No actually its a little weirder than that.

    YanıtlaSil
  2. İyi senaryo, iyi dialoglar ile zayıf görsel anlatım yerini güzel bir radyo piyesine bırakıyor hissi verse de devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.