195 Amerikan Doları'na Topaç olur mu?

Para kazandıran işlere konsantre olmak yerine pop kültürün çeşitli sitelerini arşınlarken gururlu bir şekilde Toronto, Kanada'da üretilmiş ilginç bir fetiş ürünü ile karşılaştım.

Foreverspin, Kanada'nın karlı bağrından dünyanın en iyi topaçlarını yapmak iddiasıyla çıkmış bir firma. 13 farklı endüstriyel metalden, en son teknoloji CNC tornalarda itinayla üretilmiş hassas topaçlar üretiyorlar. Adamların işi fırıldak şeyler. Seri numarası ve ömürboyu garantisi olan bu topaçların en ucuzu 34, en pahalısı 195 dolar. Çeşitli aksesuarları ile beraber satılan setlerin en büyüğü ise 885 dolar. Firmanın Kanadalı olduğuna kanmayın fiyatlar malesef Amerikan Doları cinsinden.

Masa üzerinde aksesuar olarak metal objelerin durması hoş birşey olabiliyor. Metalin ağırlığı, soğukluğu ve masanızın karşısına geçip saçmalayan birisinin kafasına fırlatabilme fırsatının her an el altında olması (taş yok mu taş...) keyif verici şeyler.

Bununla beraber bu tarz aksesuarların, üretim hattında (benim tarafımdan) hatalı programlamadan ötürü mükemmel ama gerçek ölçüsünün yarısı boyunda "clevis", üniversitedeki atölye dersinde imal edilmiş hatıra paraları veya bir fuardaki Bulgar dökümcüden araklanmış, işlenmemiş haldeki AK-47 arpacığı olması olaya farklı bir kıymet katıyor.

Masa üzerindeki objelerin "abi bunların takımına 885 dolar verdim" ötesinde bir hikayesinin olmaması benim çok anlayabildiğim bir varoluş hali değil.

Not: Profesyonel hayatımda tungsten ağır alaşımdan parçalar tasarlamış birisi olarak söyleyebilirim ki 195 dolarlık tungsten topaçın içinde 10 - 15 dolar malzeme var. 10 kişi toplayın yaptırayım göndereyim.

4 yorum:

  1. 10 kişi toplandık yapabilirseniz 10 adet istiyoruz. Masa üstünde de dururken güzel bir hikayesi olur.

    YanıtlaSil
  2. Malzeme seçiminiz ve beğendiğiniz modeller var mıdır?

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.