İçindeyim


2014 yılına ait bir E3 fuarı videosu izliyordum, o zaman sunumu yapılan ana akımın pompaladıkları dışında bir şey gözüme çarpar mı derken, renk paleti ve grafik tadıyla kalabalık bir ofis sahnesinden birkaç saniyelik hareketli görüntü dikkatimi çekti.

Aşağıdaki videodan alıntı bu görüntü hangi oyundandı acaba, satışa sunulmuş muydu?


Heyecanla google'a sordum...

"Inside game"

Karşıma çıkan diğer fragmanların heyecanımı daha da arttırmasıyla beraber Limbo'nun Danimarka'lı yapımcısı Playdead'in bu yeni oyunu nasıl radarımdan kaçmıştı?

Hemen Steam mağazasında arayıp, bulup, aldım! 31 lira...



Ve sonra farkettim ki oyun zaten yeni yayınlanmış ve süslü püslü, büyük patlamalı, çok adam vurmalı, aynısının laciverti, bol piyarlı oyunlardan da olmadığı için de köşesinde sevenini bekliyormuş meğer.

Tadı damağımda kalan bu oyunu bitirmem iş ve ev mesailerinden sonra bir gecemi aldı, başlayıp da elinizden bırakamadığınız o kitap gibi...

Oyunların ortalama 8 saat oynanış süreleriyle değerlendirildiği günümüzde çok kısa; fakat tekrara düşmeden, sıkmadan, çok da zor olmayan bulmacaları ile klavye kırdırmadan uzunca bir film süresince akıp giden oyun parasının karşılığını süre olarak almak isteyenleri tatmin etmeyecek olabilir. Ancak çizgisel oynanışa, mekan ve kamera hareketleri ile kattığı sinematografik boyuta senaryosunun katkısıyla derinlik kazandırmış, yarattığı monokrom dünyaya güzel karakter animasyonlarının basit kontrolleri ile kolayca girmenizi sağlayan Inside, unutulmaz sahneleri ile oyun dağarcığınızda güzel bir yer edinecektir.

Belki bilgisayar oyunu serüvenlerine PC'lerin gelişiyle Prince of Persia ve Another World gibi oyunlarla devam edenleri daha da fazla içine alarak...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.