Dünya küçük



Orduların etkileşimleri sonucu üniformalarındaki benzerliklere alışığız fakat 1896'da Çar'ın giymiş olduğu üniformanın bir benzerini 2017'de Prens'in üzerinde görünce insan, bu kadar da benzerlik olmaz diyor. Küçük bir araştırma sonucunca ise dünya küçük dedirten bir bilgiyle karşılaşıyorsunuz.

Öncelikle üniformadan bahsedecek olursak,  İngiliz Kraliyet Ordusu'nun birimi olan "Irish Guard"lara ait olan bu kıyafet "Colonel in chief" ünvanına sahip olanların giymiş olduğu üniforma. Bu ünvan ise genellikle kraliyet ailesinden olup törenlerde ya da özel durumlarda birliğe liderlik edecek olan kişilere verilen bir rütbe denebilir.

Dünya'nın küçük olduğu kısmına gelecek olursak da, Çar'ın giymiş olduğu kıyafetin aslında benzerliğin de ötesinde "Colonel in chief" rütbesi ile giyilmiş olması. Çar bu ünvanı alabilmiş olmasını ise  eşine, aynı zamanda Kraliçe Viktorya'nın torunu olan Aliks'e (Alexandra Feodorovna) borçlu. Düğün kutlamaları esnasında Kraliçe tarafından verilen bu ünvan sonrası kaleme aldığı teşekkür yazısında Çar, kelimelerin şaşkınlığı ifade etmekte yetersiz kaldığını ve önceki sene görüp çok beğendiği bu birliğin üniformasını giymekten mutluluk duyacağını belirtiyor. 

Çar Nikolay vermiş olduğu bu sözü iki sene geçmeden İskoçya'da Kraliçe'ye yapmış olduğu ziyarette yerine getiriyor ve Bolşevikler tarafından idam edilene kadar da "Irish Guard"ların lideri olarak kalıyor.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.