Tek bıçak

Sakal tıraşı bir erkek için tarz meselesi olmalı.

Fakat sadece sakalın şekliyle değil, nasıl tıraş olduğunuzla da!


Obsidiyen taşlarla başlayan tıraş olma serüveni, zaman içinde yerini çeliğe bırakırken, dinler ve politik görüşler için farklılıklar gösteren sakal şekilleri de insanlık tarihi boyunca insanların kendini ifade etme yolları olmuştur.


Günümüzün saraylı ecdadlarına veya Viking savaşçılarına benzeyen koca sakallı hipsterlerinden değilseniz, tıraş olmayı çalışma hayatının can sıkıcı günlük rutini olarak görmüyorsanız, uzatıp kısaltma lüksünüz varsa belki bir ara tıraş olma yolunuzu seçerken bunu keyfiniz olarak da belirlemişsinizdir.

Bu yolda ilk büyük ayrım ıslak mı kuru mu tıraş olduğunuz ile başlar. Belki işe yetişme telaşından dolayı makine ile tıraş olup hiç ıslak tıraşa fırsat vermediniz, belki babanızdan öyle gördünüz veya cildinizi kızartıp kabartan bu günlük işkenceden çok çektiniz ve saldınız gitti...

"Sakal bir lükstür" -Nasuh Mahruki

N'eyse saçı sakalı dağıtmadan toparlayalım.

Diyelim ki; o elektrikli aletin eleğini yüzünüze sürtüp durmak pek hoşunuza gitmiyor ve verdiği temizlik, zindelik hissi ile ıslak tıraş tercihiniz. Günümüz erkeğinin ıslak tıraşı için diretilen 3 bıçaklı, 5 bıçaklı, bıçak araları mikron hassasiyette, kayganlaştırıcı bantlı, biri tutup diğeri kesen, yüzünüzün kıvrımlarına uyan (en büyük yalan), kullan at tıraş bıçakları ile tıraş keyfinizi ne kadar sağlıyor?

Bu bıçaklar günlük tıraş için belli bir noktada konfor sağlarken birkaç günlük veya haftalık sakalla başa çıkamıyor, o hassas bıçak araları uzun sakalla hemen tıkanıyor, bıçaklar çabucak köreliyor ve marketlerde hırsız alarmı takılarak satılan kartuşları fiyatı ile el yakıyor.

Ve bu işin çözümü aslında tek bıçakta!

Tamam o kadar ileri gitmeyin, ustura kullanmak harcımız değil ama hala 18. yüzyılın sonlarında ilk tasarlandığı haline çok benzeyen, içine jilet takılan evladiyelik tıraş aletleri aradığınız çözüm olabilir. Hem ekonomik, hem 2 haftalık sakala kökünden dalacak kadar cesur, hem de sinek kaydı bir tıraş için idealler.


15 liraya, yanında bir paket jilet ile satılan ağırlık dengesi gayet iyi dışı plastik modellerini çok kolay bulabilirsiniz. Buna bir şans verin derim. Beğenirseniz metalden bir modeli banyonuzun baş köşesi için bir arzu nesnesine dönüşebilir. Köpüğü, kremi de erbabından seçtiniz mi değmeyin keyfine...



Netice-i kelam, bildik "jilet" markalarına fazla para harcamadan kişisel bakımınızı bu eski dostlarla büyük reklam bütçelerini finanse etmeden, 3-5 bıçağa, kayganlaştırıcı bantlara kalmadan yapabilirsiniz.

Haydi, iyi tıraşlar...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.