Sayısal dergiler


Dergilerinizi indirebileceğiniz 2 site tavsiye edeceğim; bunlardan biri aboneliği ücretli olan Zinio, diğeri ise kullanıcı taramalarını yüklendiği ve sadece üyelik isteyen Mygazines. İkinci bahsi geçen Mygazines'e derginizi pdf biçiminde yükleyebiliyor ve flash tabanlı okuyucusu aracılığı ile okuyorsunuz, bunun için Adobe Reader'ınızın olması yeterli. Zinio'da da benzer flash tabanlı okuyucu programını indirmeniz gerekli, bu metodun keyifli olduğunu söyleyebilirim. Daha önce büyük ihtimalle tecrübe etmişsinizdir, internet tarayıcınız üzerinden web tabanlı yayınlara böyle ulaşılıyor, sayfalar animasyonlu çevriliyor, sayfaların hışırtısı duyuluyor... Takip ettiğim böyle bir dergi grubundan da yeri gelmişken sözedeyim; MagWerk 3 yıldır yayın hayatını sürdüren ve 2 dergi ile çıktığı serüvene 4 dergi ile devam eden bir webzin yayımcısı. Bu grupta yer alan elektronik oyun dergisi Probe'u beğeneceğinizi düşünüyorum. MagWerk'in diğer dergilerini ve 'friends' sekmesindeki işleri de görmenizi öneririm.

Zinio paralı olsa da abonelikleri indirimli, posta masrafınız olmadan ve aklınıza gelmeyecek dergiler bularak, bunları gecikme olmadan çıktığı gün okumanız mümkün. Eğer dergilerinizi işe taşıyıp orada gözatmak isterseniz sayısal dergiler bunun için de çok elverişli, taşınabilir bilgisayarınız ile istediğiniz yerde (!) dergi okuma zevkini yaşayabilirsiniz. Bu yöntemin çevre için de olumlu olduğu söylenebilir. Siz almasanız da dergiler basılıyor orası ayrı!

Henüz nefis basılı kağıt kokusunu veremese de, elinizden düşürüp kırılma riski taşısalar da, elinizi attığınızda hazır olmasalar da, şarj sorunu yaşatacak olsalar da; postada kaybolmadan elinize geçecek, kahve aranızda karıştırabileceğiniz, ağırlık yapmayan birkaç yayını yanınızda taşıyor olmanız fena olmaz sanırım. Süreli yayın severlerin bilgisine.

1 yorum:

  1. netten gazete okumak da baslarda garip gelmisti.

    özellikle bulunması zor dergiler ve ilgi alanları için faydalı bir eser. bu siteleri öğrendiğim iyi oldu, motorsiklet için girmeye değer mesela..

    teşekkürler doo..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.