Ada sahillerinde beklerken

Türkiye'nin ilk zombi filmi de vizyon tarihini bekliyor...

29 Ocak 2010'da gösterime girecek bu uzun metraj filmde düğüne giden bir davetlinin kamerasından olaylara tanık olacağız. Olaylara dahil bir kameradan izlediğimiz Blair Witch Project, Cloverfield, Rec filmlerini de böylelikle hatırlıyoruz.

Kolay gibi gözükse de izlenebilirliği çok zorlamadan, etkiyi kaybettirmeden böyle bir görselleştirme sanılandan daha zordur, çok iyi planlama gerektirir ki kurgu masasında elinizde sadece sallantı ile anlamsızlaşan görüntüler ile kalmayın. Nerede dinlendirecek, nerede yoracak iyi hesaplanmış, sonunda gümüş perdenin karşısından tutma hissi ile kaldırmayacak bir esere imza atmak, rastlantısallığı ve aktüel kameranın dinamiğini iyi yansıtmak...


Sinema dergilerinde yazarlık yapan Murat Emir Eren ile Talip Ertürk'ün senarist ve yönetmenliğini üstlendiği, facebook grubundan zombi başvuruları değerlendirilen, Taner Birsel, Esra Ruşan, Onur Buldu, Kaan Keskin, Rüya Önal, Gülüm Baltacıgil, Ozan Ayhan, Evrim Gezdiren, Canan Güven gibi isimlerin rol aldığı, özel efektlerinin Dükkan-ül Hayal tarafından gerçekleştirildiği, iki ilk ile Türk sinema tarihinde yerini alacak olan Zombilerin Düğünü'nün ne kadar başarılığı olacağını göreceğiz. Umarım bu tür denemeler artar ve perde şansını daha çok bulur.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.