1 kitap 2 film

Amerikan sinemasının dünya sinemasından kopyaladığı filmleri ve bel bağladığımız yönetmenlerin bu işlere soyunduğunu gördükçe Hollywood sineması için üzülmüyorum değil...

Stieg Larsson'un romanından, geçen yılın en beğendiğim edebiyat uyarlaması olduğunu düşündüğüm Girl with the Dragon Tattoo'nun (Män som hatar kvinnor) David Fincher tarafından yeniden çekilecek olması kendisini de iyiden iyiye kaybettiğimizin göstergesi sanırım.

Avrupai havanın oyuncu kadrosu ile çok iyi korunduğu bu yeni filmde uzun zamandır görmediğimiz yüzleri görmek sevindirici ancak gördüğüm filmi "korsanlanan" kopyasından bir daha bu kadro ve yönetmen için tekrar seyreder miyim bilemiyorum?

Biz bu arada filmlerin birbirinden güzel fragmanlarını seyredelim. Fragmanlardaki kurgusal benzerlik de dikkatinizi çekecektir...

Önce İsveç yapımı;


Sonra Amerikan;


Amerikan fragmanının fon müziği Trent Reznor ve Karen O'nun Led Zeppelin Immigrant Song yorumu da bu işin kayda değer bir başka boyutunu oluşturuyor. Parçanın özgün halini Radyo GSC'den dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.