Amiral Philip


Adanmış hayatlar, hele de yıllar çok geçmişse, anlatılmak istendiklerinde ya bol sıfatlı ya da bol rakamlı oluyor. Philip Warren'ın ki de o hayatlardan biri.

Makete adanmış bir hayat, 64 yıl önce başlayan bir serüven. 2. Dünya savaşı sonrası Kraliyet Donanması'ndaki tüm gemilerin modellerini içeren bir koleksiyon... 16 denizaltı ve 60 tane de Amerikan gemisi ile toplam 432 gemilik bir donanmanın amirali Philip Warren. 

Amiral'in emrindeki araçlar sadece gemilerle de kalmıyor üstelik, armadanın gerçekçiliğini arttırabilmek adına üstlerindeki uçak ve helikopterlerin maketleri de içeriyor. Sayıları da hiç azımsanacak gibi değil, toplam 1200 adet.

17 yaşında ahşap modellerle başlayan bu serüven 650.000 civarı parçadan oluşuyor. Modellerin ortalama büyüklükleri ise 1:300 oranında. Üç ay ile bir yıl arası süren maketlerin hemen hemen hepsi ahşap, yapımı bir yıl kadar süren en büyük gemi ise 5000 parçadan oluşuyormuş.

Geriye bir kaç yeni geminin modeli kalmış olsa da Amiral Philip koleksiyonuna yeni gemi katmıyor, ama sebebi yaşlılık ya da isteksizlik değil, 80'li yıllarda ahşap modellerin yerini alan plastik modellerin ahşap tadını vermemesi...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.