Zombiler şelale



Zombi Hayatta Kalma Rehberi yazarı Max Brooks'un, Studs Terkel'in İyi Savaş 2. Dünya Savaşının Sözel Tarihi kitabından esinlenerek yazdığı Dünya Savaşı Z Zombi Savaşının Sözel Tarihi kitabının sinema uyarlaması zombi sever sinema severler tarafından uzun zamandır beklenen bir yapımdı ve sonunda gerçek fragmanı ile karşımızda.

Bir süredir gösterime girecek filmlerin tadını kaçırmamak için fragmanından öte bir ilişkiye girmemeye çalışıyorum, çoğu zaman internet sayesinde temiz kalmak da zor oluyor. Eğer uyarlamanın kitabını okuduysanız zaten yandınız, hayalinizde oluşturduğunuz karakterler, mekanlar ve hatta hikaye sizi filmlerde hayal kırıklığına uğratmak için bekler sanki, n'eyse bu başka bir mevzu...

Dünya Savaşı Z'nin fragmanında İsrail askerlerini görünce belki de filmde insanlığı kurtaracak o duvarın da İsrail'in güvenlik duvarı dediği utanç duvarı olduğunu anlamamak mümkün değil.


Romero'nun zombilerinin gitgide hızlandığı, ortadoğu coğrafyasını ilk kez mekan edinen tür sinemasının günümüze adapte zombilerinin sel olup aktığı filmde; Amerikan Yahudisi, yapımcı, yönetmen, yazar, oyuncu ihtiyar kurt Mel Brooks'un oğlu Max zombi saldırısından duvarın arkasında hayatta kalabilecek mi bilemiyorum! Ancak otomobillerinin aynasını koparan motosiklete ön cama kuş sıçmış tepkisi veren güzide Amerikan ailesinin bu işten burnu kanamadan kurtulacağından eminim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.