James Bond'un en sevdiği içki nedir?


Hazır konu James Bond'dan açılmışken cahillikler kitabından bir özet yapalım...

Fleming'in kitaplarında yapılan bir çalışma sonucu James'in ortalama 7 sayfada bir içki içtiğini ve içtiği toplam 317 içkiden en çok tercih ettiği 101 adet ile viskidir (58 bourbon, 38 scotch). Yakışıklımız 30 bardak şampanya ve 35 tane Japon likörü de yuvarlamış arada. 19 votka martini 19 tane de cin martini içmiş ama bunların çoğu ısmarlanan içkilermiş.

Bu arada, cin martininin çalkalanarak mı karıştırılarak mı içilmesi gerektiğine dair tartışmalara Bond "Çalkalanmış olsun, karıştırılmış değil!" sözüyle katılmaktadır. Çalkalanmış cin martiniye bradford denmektedir ve işin piri olanlar çalkalamaya karşıdırlar. Çünkü çalkalamadan kaynaklanan hava girişi lezzeti oksitlendirirmiş...

İnsan tabii bir an için düşünmeden edemiyor, kadından, giyimden, arabadan, silahtan, ajanlıktan bu kadar anlayan bir adam böyle bir oksitlenme detayını nasıl atlar? Cevabı: Ian Lancaster Fleming'de martinisini cinle birlikte ve çalkalanmış tercih edermiş.

Tabii buradaki en üzüntülü kısım da adamın içtiği bunca içki arasında bir rakı kadehi görememiş olmaktır. Ülke tanıtımına da katkısı olurdu hem. Araba firmaları Bond bu sene bunu kullansın, bunu kullansın diye yarışırken Yeni Rakı da bastırıp parayı bir kadeh içirse Bond abimize fena olmaz mı? Zaten tam bir at, avrat, silah adamı kendisi... Rakı da tamamlar bünyeyi, hem "Çalkalanmış olsun, karıştırılmış değil!" demek yerine, "Sek olsun, peynir de getir!" de diyebilir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.