Mert Alaş'tan Seventy One


Madonna, Rihanna, Gisele Bündchen, Jenifer Lopez, Kylie Minogue, Lady Gaga, Victoria Beckham... Say say bitmeyecek ünlü ile Vogue, Calvin Klein, Gucci gibi markaların çekimlerini yapmış, hepsini geçtim, tanrının nirvana noktası Kate Moss'la birlikte "bile" çalışmış moda fotografçısı Mert Alaş kendi cin markasını çıkardı. 


Çalıştığı Hollywood'lulardan mı geçti bilinmez ama tekila başta olmak üzeri peşi sıra alkol üreticisi olan ünlüler kervanına katılan Mert Alaş 4 yıllık bir sürecin ardından adeta bir parfümü andıran şişesiyle Seventy One adlı cinini piyasaya sürdü. 


Adını İspanyol Pedro Ximénez, Amerikan meşe ve Fransız konyak fıçılarındaki 71 günlük sürecinden alan cin koyu kehribar rengini de meşe fıçılara borçlu. Alışılagelmiş ardıç notalarından da öteye geçtiği belirtilen Seventy One baharatlı narenciye aromalarının yanı sıra greyfurt ve damask gülünün harmanı. Yılda bir kez çiçek açtığı için "gecenin kraliçesi" ünvanına sahip Selenicereus Grandiflorus adlı kaktüs çiçeğinin son dokunuşuyla birlikte vanilin buketinin ipeksi tatlılığıyla kapanışı yapan Seventy One "şehvetli inceliğin cesur bir ifadesi" olarak özetleniyor. 


Bu satırları yazarken bile tadı damağımıza gelen bu güzelliğin satış fiyatını ise kurlar böyleyken hiç söylemeyelim. Merak eden bakar ama baştan belirtelim fiyat İngiliz Sterlini ama Kate Moss'a muhtemelen bedava...



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.